Deși secția de box a Gloriei a fost desființată, pugiliștii se află în cantonament, la Monteoru

Situație cu iz balcanic, în sportul buzoian. Secția de box a Gloriei a fost desființată, dar pugilistele sunt în cantonament, la Monteoru. Constantin Voicilaș a fost, de asemenea, luat prin surprindere de decizia edililor, mai ales că a fost invocată lipsa de performanță și expunerea slabă a realizărilor sportivilor de la box. În nici doi ani de activitate, pugiliștii de la Gloria au obținut peste 15 medalii, interne și internaționale. Maestrul emerit a arătat cu degetul spre cei care au decis desființarea nobilei arte, la Gloria, declarând ferm că unii oameni din clubul roș-albastru habar nu au cu ce se manâncă sportul.

Antrenorul buzoian a declarat ca va participa la Campionatele Nationale din Septembrie, cu toate boxeritele, asigurand fondurile necesare din propriul buzunar.

Însăși programarea cantonamentului, în această perioadă ar fi, în opinia maestrului, un tertip josnic al conducătorilor de la Gloria. Voicilaș a considerat că a fost îndepărtat la Monteoru, pentru a fi ținut departe de intrigile care s-au țesut la club și prin birourile primăriei.

Antrenorul buzoian este de părere că majoritatea fetelor de la box se vor retrage din activitate, odată cu desființarea secției. Constantin Voicilaș regretă și faptul că a convins-o pe Stela Duță să revină la Buzău și să renunțe la un contract avantajos, cu Steaua București.

Articolul precedentPădurea Crâng, în administrarea Primăriei
Articolul următorDescoperire macabră într-un apartament din Buzău