De anul viitor, buzoienii se vor putea plimba cu biciclete cumpărate de Primărie. Este vorba despre un proiect de mobilitate urbană aprobat de Consiliului Local Buzău în această săptămână. Potrivit proiectului, în toate zonele din oraș se vor înființa stații automate de închiriere a bicicletelor.

Deși a fost adoptat cu majoritate de voturi, proiectul a stârnit reacții acide din partea unor consilieri locali, care consideră că era necesar, mai întâi, amenajarea de piste pentru biciclete în mai toate zonele orașului.

În acest moment, există piste pentru biciclete, trotinete sau role doar pe o lungime de 5,4 kilometri și exclusiv în zona Crâng – Calea Eroilor.

Totodată, există temerea că bicicletele vor cădea pe mâna hoților, în condițiile în care Poliția Locală își face din ce în ce mai puțin simțită prezența pe străzi, din cauza deficitului de personal.

Valoarea totală a proiectului este de aproape 2,5 milioane de euro, bani alocați de Uniunea Europeană, din care 155.000 de euro reprezintă contribuția muncicipiului Buzău.

Stațiile din care buzoienii vor putea închiria bicicletele, contra unei sume modice, sunt mobile și vor putea fi relocate la nevoie.

Fiecare stație va fi supravegheată video și va avea o trusă de depanare, în caz de nevoie. Închirierea vehiculelor se va face prin sistem ticketing.

Articolul precedentModernizarea stadionului de atletism din Buzău începe în martie
Articolul următorElicopterele SMURD nu vor mai ateriza la stadionul de atletism