Buzoienii Cristi Lupu, Răzvan Radu și Ionuț Chirică și  Vicente Toma, vicecampioni, la Campionatul European de Minifotbal de la Kiev.

Buzăul a fost masiv reprezentat, la Campionatele Europene de Minifotbal, competiție găzduită de capitala Ucrainei, Kiev. Doi sportivi de la Luceafărul, Vicente Toma și Răzvan Radu, unul de la Fortius, Ionuț Chirică, dar și mangerul Cristi Lupu, au îmbrăcat tricolorul, la competiția încheiată în weekend. Lotul buzoian a fost completat de Gheorghe Roșu, maseurul celor de la Metalul Buzău

Selecţionata României a fost învinsă de echipa Cehiei cu scorul de 4-1, sâmbătă, în finala Campionatul European de minifotbal – EURO 2018 – de la Kiev. Pentru România, campioană continentală în şase rânduri, a marcat Ionuţ Andrei Nemiţanu (34), iar pentru cehi au punctat Jan Koudelka (3, 32) şi Ondrej Padera (7, 35).

În semifinale, România  a dispus de Kazahstan cu 3-1 la loviturile de departajare, iar Cehia a surclasat Anglia cu 5-0.

În lotul buzoian deplasat la Kiev s-a aflat și Cezar Ionescu, cavaler al fluierului care a oficiat la treisprezece meciuri disputate în capitala Ucrainei.

România încheiase ediţia de anul trecut a competiţiei pe locul 4, în timp ce echipa Cehiei a fost învinsă în 2017 în finală de Rusia cu 3-2, la loviturile de departajare. România are şase titluri continentale consecutive în palmares (2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015). La ultimele două ediții ale competiției, tricolorii nu au mai reușit să ocupe niciun loc pe podium.

Articolul precedentAtac aerian, la țînțari. Începe aviotratamentul, la Buzău
Articolul următorTalcioc și sîmbăta, din Septembrie