Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Buzău, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – B.T. Buzău, au descins într-un caz de trafic de minori, vizaţi fiind doi buzoieni.

Din cercetări a reieșit faptul că, începând cu noiembrie 2018, 2 bărbați, în vârstă de 37, respectiv 34 de ani, ar fi recrutat și ar fi exploatat, în vederea practicării prostituției, pe teritoriul Belgiei, o minoră, în vârstă de 16 ani.

La revenirea minorei în ţară, în luna august 2019, în urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că aceasta urma să plece din nou, de această dată însoţită de o altă tânără, în vârstă de 19 ani, din Arad, pentru a practica prostituţia în Belgia.

La data de 29 august a.c., polițiștii de frontieră au depistat cele două tinere în timp ce intenționau să părăsească teritoriul României prin Punctul de Trecere al Frontierei Nădlac. Acestea au fost preluate de poliţişti şi conduse la sediul parchetului pentru audieri.

În continuarea cercetărilor, la data de 30 august a.c., polițiștii au efectuat 2 percheziții domiciliare pe raza județului Buzău și au pus în executare 2 mandate de aducere emise de parchet pe numele bărbaţilor.

De la locuințele percheziționate au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe documente, înscrisuri, telefoane mobile şi sume de bani.

În cauză, se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de minori.

Acțiunea a beneficiat de suportul tehnic al Direcției Operațiuni Speciale și a fost sprijinită de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Buzău.

Articolul precedentL-a păcălit că îi oferă de pomană dar i-a furat toată agoniseala
Articolul următorAvocatul Poporului va declanșa o anchetă la Spitalul Săpoca