Curtea de Apel Ploiești a hotărât condamnarea inculpatei B.N. la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de un an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public și de a fi administrator al unei societăți comerciale, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea credință de documente ori declarații false inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că în perioada 2007 – 2012, inculpata în calitate de administrator al unei societăți comerciale, ar fi depus, cu rea-credință, mai multe contracte de arendă falsificate la A.P.I.A. Buzău privind cereri de acordare a plăților în cadrul schemelor de sprijin pe suprafață, primind astfel pe nedrept suma de 28.585,69 lei din fonduri europene și naționale. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură – Centrul Județean Buzău s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 28.585,69 lei.

În cazul acestei inculpate, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime. Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 90 de zile, în cadrul Primăriei Calvini.

Instanța a dispus anularea contractelor de arendă  și a constatat că prejudiciul cauzat Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură – Centrul Județean Buzău, în sumă de 28.585,69 lei, a fost acoperit integral. Totodată, a obligat inculpata la plata sumei de 3.500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

Inculpata a fost trimisă în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești la data de 15 iulie 2020

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentBilanț coronavirus 23 august: 415 cazuri noi în ultimele 24 de ore, 13 decese
Articolul următorPolițistă buzoiancă clasată pe locul 2 la tenis de masă la o competiție organizată la Sarajevo