Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), 20 de judeţe din vestul, centrul şi nord-estul ţării intră, de miercuri seara, sub cod galben de vânt puternic, până joi seara.În Carpaţii Meridionali va fi viscol puternic.

Atenţionarea este valabilă începând de miercuri ora 22 până joi la ora 18.00 în judeţele Suceava, Neamţ, Harghita, Braşov, Covasna, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Gorj, Sibiu, Alba, Caraş Severin, Hunedoara, Botoşani, Iaşi, Bacău, Vaslui, Vrancea, Buzău.

Potrivit sursei citate, în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali va continua să ningă slab, iar vântul va avea intensificări, mai ales la peste 1.500 de metri altitudine, cu viteze, în general, de 70 – 80 kilometri pe oră, viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada.

La peste 1.800 de metri, în special în Carpaţii Meridionali, în noaptea de miercuri spre joi vor fi rafale care vor depăşi 90 – 100 de kilometri pe oră va fi viscol puternic.

În noaptea de miercuri spre joi şi pe parcursul zilei de joi, în nordul şi centrul Moldovei vor fi intensificări ale vântului cu viteze de 55 – 65 de kilometri pe oră, iar pentru intervale scurte de timp rafalele vor depăşi 70 de kilometri pe oră.

 

Articolul precedentAccident pe DN2, la Mărăcineni
Articolul următorRevine apa meteorică pe facturile buzoienilor