Congresul de Cultura si Civilizatie Daco-Romana, editia a-3-a, se desfasoara la Buzau sub genericul „Constiinta Unitatii si Faptele de Unire ale Neamului Romanesc”

Fundatia  Origini  Carpatice, in calitate de organizator, in parteneriat cu Primaria Buzau in calitate de finantator, cu sprijinul Consiliului Judetean Buzau anunta desfasurarea unui eveniment cultural unic in municipiul Buzau: Congresul de Cultura si Civilizatie Daco-Romana, editia a-3-a, sub genericul „Constiinta Unitatii si Faptele de Unire ale Neamului Romanesc”.

Obiectivul general se incadreaza in profilul Fundatiei Origini Carpatice si vizeaza cresterea educatiei informale a romanilor privitoare la prezervarea valorilor istoriei neamului si ale mostenirii cultural-religioase in contextul pastrarii identitatii nationale.

Si-au anuntat participarea personalitati romane marcante si specialisti in istorie din tara si strainatate.

Deschiderea oficiala a Congresului de Cultura si Civilizatie Daco-Romana va avea loc joi, 5 iulie 2018, ora 9.00, in Piata Dacia din municipiul Buzau, in prezenta reprezentantilor comunitatii locale si judetene si a invitatilor din tara si strainatate.

In anul Centenarului, manifestarile dedicate Congresului de Cultura si Civilizatie Daco-Romane ofera prilejul de a multumi colaboratorilor si prietenilor Fundatiei Origini Carpatice. In cadrul acestor manifestari va avea loc si lansarea volumului Kharta Dacica, culegere a lucrarilor stiintifice prezentate in cadrul Congresului.

Sustinerea Lucrarilor stiintifice se va desfasura dupa urmatorul program:

 – Joi, 5 iulie 2018, Sala Consiliului Judetean Buzau – orele 10.30-14.00 si 16.00-20.00

– Vineri, 6 iulie 2018, Sala Consiliului Judetean Buzau – orele 9.00-14.00 si 16.00-19.30

Prezenta  la lucrarile Congresului de cultura si Civilizatie Daco-Romane este deschisa tuturor celor care sunt conectati la vatra neamului stramosesc si lupta pentru aflarea adevarurilor anestiute legate de cultura si civilizatia daco-romane.

Articolul precedentIn județul Buzău s-a descoperit cel mai mare zăcământ de gaze din ultimii 30 de ani
Articolul următorUn buzoian a făcut infarct la volan si s-a rasturnat cu maşina. Vezi aici bilanţul tragediilor din ultimele ore