Bradul de Crăciun a ajuns în Piața Dacia. Arborele măsoară circa 20 de metri, are aproximativ 50 de ani și a fost donat municipalității de o familie de buzoieni de pe strada Traian Vuia.

Bradul a fost montat vineri în fața Primăriei Buzău unde va rămâne până după ce se vor fi terminat sărbătorile de iarnă. Bradul din acest an are o poveste specială.

”Nu este tăiat din pădure, ci este “buzoian” de-al nostru, “locuia” până acum câteva zile pe strada Traian Vuia! Deși era un punct de reper al zonei, proprietarul a fost nevoit să renunțe la un exemplar așa frumos pentru că, după aproape 50 de ani de viață, afecta fundația casei! Dar povestea abia acum începe: în 1981, când era crud și își croia drum înspre cer, un răuvoitor i-a rupt vârful! Atunci, străbunica domnului Spirea a căutat o metodă să îl salveze…i-a legat o crenguță în două atele improvizate să se înalțe spre albastrul cerului! Și cum natura face minuni….iată-l semeț din nou să ne bucurăm cu toții de el! Din păcate, pentru a nu distruge casa, dl Spirea a fost nevoit să renunțe la el și îi mulțumesc public pentru gestul său! Astfel, ne bucurăm toți buzoienii de măreția lui la Târgul de Crăciun!”, a povestit viceprimarul Ionuț Apostu pe pagina sa de socializare.

Articolul precedentPeste 600 de militari cu peste 70 de mijloace tehnice și circa 10 aeronave vor defila de 1 Decembrie la Buzău
Articolul următorRomâni, sclavi la o spălătorie auto din Marea Britanie. Suma cu care erau plătiți pentru 11 ore de muncă pe zi