Liderul partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a șocat cu declarații privind posibila boicotare a alegerilor locale din luna iunie. Simion a acuzat partidele de guvernământ, PSD și PNL, de practici nedemocratice și a sugerat că în spatele cortinei se desfășoară alte jocuri.

În exclusivitate la Realitatea PLUS, liderul AUR a adus în discuție comasarea alegerilor locale cu europarlamentare, programate pentru 9 iunie, spunând că sunt ilegale. „Nu trebuie să avem alegeri locale pe 9 iunie pentru că sunt ilegale”, a afirmat George Simion.

„Partidul unic dă o lovitură de stat în acest moment. Au luat măsuri ilegale prin comasare. Noi am sesizat CCR, care doarme efectiv. Noi știm cine sunt acești judecători și ce rol au avut în acest plan.

Prin foarte multe mijloace, vom boicota. O să mușc din comasați. O să avem reprezentare și o să candidăm în toate consiliile pentru ca românii să aibă o alternativă. Nu am ajuns ca în Rusia, să nu ai de unde alege.

Să depui 200.000 de semnături să candidezi mi se pare aberant. Vor să interzică tik-tok pentru că noi suntem cei mai populari acolo. Dacă nu sunt organizate alegeri în două tururi, ne anunțăm disponibilitatea să nu avem candidați să aibă șanse cei din opoziție să învingă comasații.

Eu mi-am făcut un plan serios pentru 2024. Să vii să încalci toate regulile, nu mai ai voie să postezi. Își folosesc rețeaua de primari să adune voturi pentru votul politic. Este o încălcare a constituției, pregătim 3300 de avocați în fiecare circumscripție. Pe 9 iunie nu trebuie să aibă loc alegeri locale pentru că sunt ilegale. Trebuie să fac orice să nu-și ducă planul la bun sfârșit. Să le fie frică!”, a spus George Simion în emisiunea Culisele Statului Paralel.

„Vom avea în aprilie un manifest, la București, cu lideri europeni să nu o susțină pe Ursula von der Leyen care candidează pentru un nou mandat de președinte al Comisiei Europene”, a mai spus Simion.

Pe cine susține AUR la Primăria Capitalei

„Atâta timp cât dl Piedone va candida pe o siglă nocivă, nu va fi susținut de AUR. Candidatul nostru este Mihai Enache. Eu asigur pe toată lumea că oriunde există alegeri, AUR va avea candidați sau vom susține pe cel mai bun candidat. AUR are între 20 și 25% pe Enache în sondaje, dacă Piedone nu candidează.

Vom avea o conferință de presă comună săptămâna viitoare”, a mai spus George Simion.

Sursa: Newsinn

Articolul precedentAvertismentul poliției: Un nou mod de înșelăciune, prin apeluri telefonice. Tehnologia prin care afișează numărul de telefon al instituțiilor de încredere
Articolul următorPremieră în justiție: o primărie este obligată să restituie cetățenilor taxele