Biblioteca Județeană Buzău se mută într-un mall, sub același acoperiș cu Judecătoria și Evidența Persoanelor

Biblioteca județului Buzău va funcționa la etajul unui mall unde mai funcționează, pe lângă Judecătorie, și Serviciul de Evidență a Persoanelor. Transferul fondului de carte în noul sediu va începe săptămâna viitoare, cu ajutorul Armatei, urmând ca acțiunea să fie finalizată în aproape cinci luni. Mutarea are loc în contextul în care clădirea Bibliotecii, de pe bulevardul Unirii, va fi reabilitată cu fonduri europene.

Biblioteca Județeană Buzău va funcționa în complexul comercial Galleria, aflat la ieșirea din Buzău spre Râmnicu Sărat. Actualul sediu al instituției va intra într-un amplu proces reabilitare, printr-un proiect cu bani europeni.

Centrul comercial din Buzău a oferit Consiliului Județean Buzău, pentru Bibliotacă, o suprafață de 1.200 de metri pătrați, la etaj, cu o chirie de 3,9 euro/mp. La această sumă se mai adaugă și plata utilităților, o sumă lunară deloc de neglijat.

Întreg fondul de carte al bibliotecii, care cântăreste 450 de tone, va fi mutat în noul sediu de către angajații instituției, cu sprijinul Armatei, în baza unui protocol semnat în toamnă.

Odată cu mutarea în noul sediu, angajații bibliotecii vor face și dezinfectarea fiecărei cărți.

Clădirea Bibliotecii Județene „Vasile Voiculescu”, de pe bulevardul Unirii, din Buzău va fi reabilitată printr-o investiție de peste 18 milioane de lei.

Costurile sunt suportate din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. Consiliul Judeţean Buzău contribuie cu o cotă de co-finanţare de doar 2%.

Articolul precedentAlarmant! În primele luni ale anului, în județul Buzău au ars 1650 ha de vegetație uscată
Articolul următorPesta Porcină Africană a ajuns și la Cilibia. Autoritățile, în alertă