Având în vedere temperaturile ridicate din această perioadă, este cunoscut faptul că tot mai mulţi cetăţeni obişnuiesc să  petreacă timpul liber în apropierea cursurilor de apă, să se îmbăieze fără să țină cont de o serie de măsuri minime de siguranţă, putând astfel să conducă la adevărate tragedii. Pompierii recomandă precauție maximă, pentru a diminua, pe cît posibil, cazurile de înec.

Scăldatul este recomandat doar în locurile amenajate special. Sunt de evitat rîurile, lacurile, canalele de irigații, cursurile de apă cu maluri abrupte sau albiile pline cu plante, crengi și trunchiuri de copaci. De asemenea, nu se recomandă expunerea la soare  sau scăldatul după consumul de alcool.

Părinților le este recomandat să-și supravegheze atent copiii și să nu-i lase niciodată singuri în apă. Pompierii apelează și la autoritățile locale care administrează sau au pe raza teritorială cursuri de apă ce pot prezenta riscuri de înec să semnaleze pericolul prin instalarea unor panouri de avertizare.

Cel mai recent caz de înec a avut loc la Amaru, săptămîna trecută. Un copil de 12 ani și-a pierdut viața într-un canal  de irigații aflat pe raza comunei.

Articolul precedent„Top Gun”, mîine, la Boboc. Miting aerian de la 9.30
Articolul următorConsiliul Judeţean şi Primăria râvnesc la Sala Sporturilor