Șoferul microbuzului lovit de tren în urmă cu două săptămâni, la Bâlhacu, a decedat sâmbătă dimineața la Spitalul Județean din Buzău

Viorel Lințeanu, de 50 de ani, din comuna Dumitrești, județul Vrancea, se afla în stare critică la secția de terapie intensivă după ce a intrat cu microbuzul în coliziune cu un tren Inter Regio.

Accidentul provocat de șoferul vrâncean s-a soldat cu patru morți și 12 răniți dintre care cinci în stare gravă. În microbuz se aflau 16 tineri care veneau din străinătate ca să petreacă sărbătorile pascale în România.

Pasagerii care urmau să ajungă la Brăila și Galați fuseseră preluați de la Bihor, de microbuzul condus de Viorel Lințeanu, un fost polițist din Vrancea retras din activitate.

Pe raza comunei C.A. Rosetti, la ieșirea din satul Bâlhacu, șoferul microbuzului a provocat o adevărată tragedie, după ce a ignorat semnalele luminoase și bariera de la o trecere cu calea ferată.

În urma imprudenței, microbuzul a fost distrus de un tren care circula spre Moldova. În urma prelevării probelor de sânge s-a stabilit că șoferul vinovat de producerea teribilului accident, consumase băuturi alcoolice.

De altfel, Viorel Lințeanu avea și permisul suspendat tot pentru băutură, acesta circulând de o lună cu o dovadă după ce contestase măsura polițiștilor.

Articolul precedentMii de buzoieni, la Catedrala Arhiepiscopală, pentru slujba de Înviere
Articolul următorAu fost găsite valizele cu rămășițele buzoiencelor ucise în Cipru