Autorul atacului de noaptea trecută de la Spitalul de Neuropsihiatrie Săpoca, L.N., în vîrstă de 38 de ani, nu a fost audiat după eveniment. El este sedat și se află, sub paza polițiștilor, într-un salon al unității medicale. 

Anchetatorii nu l-au putut audia pe agresor acesta fiind necooperant după atac. ”Autorul este în spital, sub tratament, sub paza lucrătorilor SAS al IPJ Buzău. După audierea lui, ca suspect, urmează să fie propusă o măsură de internare nevoluntară pe parcursul căreia se va stabili dacă a săvârșit faptele sub discernământ…Din ce știu, cu el nu s-a putut discuta până acum, fiind sub tratament. Acum se fac audieri, se audiază persoanele care au fost acolo, în momentul atacului.” a declarat procurorul Cătălin Radu, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău.
Aceeași sursă a explicat că s-a deschis un dosar penal sub aspectul infracțiunii de omor calificat. În legătură cu posibila cercetare a unei neglijențe în serviciu, referitoare la lipsa de intervenție a personalului de supraveghere, în timpul atacului, reprezentantul Parchetului nu a exclus o asemenea ipoteză:”Deocamdată ancheta este în curs. Există și această posibilitate dacă apar alte indicii pe parcursul cercetării.”
Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău a emis și un comunicat de presă care vine cu precizări privind modul în care s-a produs atacul:
”În noaptea de 17/18.08.2019 un pacient ( L.N. în vârstă de 38 de ani), ce se afla internat voluntar în Spitalul de Neuropsihiatrie și Măsuri de Siguranță Săpoca datorită unor afecțiuni medicale cauzate de consumul de alcool, cu un stativ metalic pentru perfuzii, a lovit 3 pacienți din același salon, care au decedat.Cu același obiect, autorul a mai lovit alți 10 pacienți din saloanele învecinate, unul dintre aceștia decedând ulterior.
După comiterea faptei, a încercat să părăsească spitalul, fiind însă prins și imobilizat de un echipaj de poliție aflat într-o altă misiune în acest loc.”
Articolul precedentUn șofer buzoian beat a băgat doi oameni în spital
Articolul următorMinistrul Sănătății prezent la Buzău pentru coordonarea anchetei de la Săpoca