Tabăra de Sculptură Măgura împlineşte anul viitor 50 de ani de existenţă. Cu această ocazie se vor organiza manifestări dar vor avea loc şi o serie de lucrări menite să promoveze obiectivul şi implicit judeţul Buzău

Expoziția de sculptură în aer liber conţine un număr de 256 de statui cioplite în stâncă albă, extrasă din carierele de la Ciuta.

Sculpturile au fost realizate de reputaţi artişti plastici români, în perioada 1970 – 1985, dar în ultimii ani, pajiştea care găzduieşte complexul expoziţional a devenit locul de petrecere al buzoienilor amatori de grătare la iarbă verde.

Acest lucru se va schimba însă cât de curând, în urma unui parteneriat între Consiliul Județean Buzău și Asociația „Forum Art”. Consiliul Județean a aprobat joi proiectul prin care oferă sprijin asociației „Forum Art” în demersul acesteia de a readuce în prim-plan tabăra de la Măgura.

Pentru scoaterea din izolare a tezaurului ce cuprinde 256 de statui realizate de-a lungul celor 16 ediții a taberei de sculptură, Asociația „Forum Art” și-a propus inițierea unei Școli Internaționale de Sculptură care să se desfășoare anual, în parteneriat cu Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, Uniunea Artiștilor Plastici din România, Institutul Cultural Român, dar și alte entități din țară și din străinătate.

Proiectul ONG-ului buzoian urmărește transformarea taberei într-o entitate de artă funcțională, care să reunească anual, la Măgura, lumea artistică europeană.

Articolul precedentAmenzi record, pentru lipsa cauciucurilor de iarnă
Articolul următorRealitatea Plus se vede acum în toată țară. RCS & RDS a introdus postul TV în grilă