Consiliul Județean Buzău continuă să premieze performanța sportivă. Astfel, arbitrul internațional de handbal Simona Stancu a primit titlul de Cetățean de onoare al județului Buzău, după ce în ultima ședință a Consiliului Județean din 2018 consilierii au votat proiectul inițiat de președintele Petre Emanoil Neagu.

Buzoianca, alături de Cristina Năstase, din Galați, formează cel mai apreciat cuplu de arbitri români la nivel internațional. În această perioadă, cele două românce arbitrează meciuri la Campionatul European de handbal feminin, din Franța.

Unul dintre arbitrii de top ai handbalului românesc, Simona Stancu, a fost răsplătită de către autoritățile buzoiene. Ea a primit astăzi titlul de Cetățean de onoare al Județului Buzău, în cadru festiv.

În ultima perioadă, cuplul Simona Stancu și Cristina Năstase a arbitrat meciuri la Campionatul European de handbal feminin, din Franța, acolo unde a participat și naționala României.

Simona Stancu deține ecusonul EHF din 2015 și, pe lângă semifinala de Liga Campionilor, mai are în cartea de vizită trei turnee finale la tineret, printre care și o finală, meciuri de Liga Campionilor la handbal feminin, dar și o finală în Cupa Challenge.

Simona Stancu are 32 de ani și este căsătorită tot cu un sportiv, Ionuț Stancu, fotbalist în Liga a IV-a. Cei doi au un băiețel în vârstă de 6 ani.

Articolul precedentPolițiștii locali revin în școli de la 1 ianuarie
Articolul următorAccident cu cinci victime, la Pogonele