În data de 16 noiembrie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic, au aplicat 138 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 25 de permise de conducere ca urmare a abaterilor rutiere constatate.

Marți, 16 noiembrie, în intervalul orar 16.00 – 21.00, poliţiştii Serviciului Rutier Buzău împreună cu poliţişti de ordine publică, au organizat şi desfăşurat o acţiune pe raza judeţului, ce a avut ca scop prevenirea accidentelor, disciplinarea şi responsabilizarea pietonilor, a bicicliştilor şi căruţaşilor. În urma activităţilor, poliţiştii au identificat şi consiliat 42 de pietoni, 18 biciclişti şi căruţaşi cu privire la respectarea normelor rutiere.

Aparatele radar au înregistrat 61 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, iar împotriva a 18 conducători auto s-a luat pe lângă sancţiunea contravenţională şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90 de zile. Cu cea mai mare viteză – 170 km/h – a fost înregistrat autovehiculul unei femei de 44 de ani din Ilfov, care rula pe DN2E85, în afara localităţii Racovițeni.

Alte 6 permise de conducere au fost reţinute pentru neacordarea de prioritate și pentru circulația pe sens opus.

Sancţiuni contravenţionale au fost aplicate şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (11), celor care au circulat cu autoturisme ce prezentau defecţiuni tehnice (4),  dar şi 16 de sancţiuni pentru alte abateri în trafic.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 49.000 de lei.

Tot ieri, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza judeţului pentru prevenirea accidentelor rutiere, prin depistarea conducătorilor auto care pun în pericol siguranţa rutieră.

Astfel, poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru conducerea unui vehicule sub influenţa alcoolului sau a altor substanțe.

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentO nouă metodă de înșelăciune. O femeie de 88 de ani lăsată fără banii pentru ”zile negre”
Articolul următorO asistentă medicală de la Spitalul din Rm. Sărat a murit la o lună după ce a suferit un accident vascular cerebral în timp ce era la serviciu