Ieri, 13 ianuarie a.c., în intervalele orare 09.00 – 12.00, respectiv 14.00 – 17.00, rutieriştii buzoieni au acţionat pe raza municipiilor Buzău şi Râmnicu Sărat, pentru prevenirea şi combaterea conducătorilor auto care nu respectă obligaţia de a acorda prioritate de trecere a pietonilor aflaţi regulamentar în traversarea drumului şi a autovehiculelor ce rulează pe drumul prioritar.

Poliţiştii au acţionat în zonele şi pe tronsoanele de drum cu risc ridicat, pentru a preveni evenimentele rutiere şi pentru creşterea siguranţei rutiere în intersecţii şi în zonele unde sunt amplasate marcaje pietonale. Pe durata acţiunii, 15 permise de conducere au fost reţinute de poliţişti pentru neacordarea de prioritate de trecere pietonilor.

Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic, au aplicat 208 sancţiuni contravenţionale şi au reţinut alte 15 permise de conducere ca urmare a abaterilor rutiere constatate. De asemenea, polițiștii au acționat și pentru combaterea vitezei excesive.

În cursul zilei de ieri, aparatele radar amplasate pe drumurile din judeţ, au înregistrat 64 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, iar împotriva a 12 conducători auto s-a luat pe lângă sancţiunea contravenţională şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90 de zile. Cea mai mare viteză – 164 km/h a fost înregistrată de aparatul radar în cazul unui bărbat de 27 de ani, depistat la volanul autoturismului pe DN2E85, în afara localității Cioranca.

Alte 3 permise de conducere au fost reţinute de poliţiştii pentru efectuarea unor depăşiri neregulamentare şi pentru nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului.

Sancţiuni contravenţionale au fost aplicate şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (26), celor care au circulat cu autoturisme ce prezentau defecţiuni tehnice (10), dar şi 41 sancţiuni pentru alte abateri în trafic.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 69.000 de lei.

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentTomac lămurește războiul din PMP: ”Răspunsul Președintelui Diaconescu a fost: DA, apoi s-a răzgândit…”
Articolul următorAccident rutier violent pe DN2: Un mort și doi răniți