Guvernul nostru, într-o strălucire de geniu, a decis să „ajute” afacerile mici și mijlocii cu niște modificări fiscale „minunate”. Condiții restrictive pentru microîntreprinderi, un impozit minim pe cifra de afaceri… Bravo! O adevărată retetă pentru succes, dacă succesul înseamnă închiderea afacerilor și frânarea inovației. Și pentru proprietarii de imobile? O birocrație delicioasă cu impozitarea veniturilor din închirieri. Firmele mici ce să facă? Să se unească și să lupte! Altfel, ne pregătim să spunem „adio” unei părți esențiale a economiei. Așa că felicitări Guvernului pentru această „performanță”!

De asemenea, noile reglementări privind impozitarea veniturilor din cedarea folosinței bunurilor impun o povară suplimentară asupra proprietarilor de imobile care închiriază persoanelor juridice. Obligativitatea reținerii impozitului la sursă de către chiriaș și procedura complicată de declarare și plată a impozitului până pe data de 25 a lunii următoare vor complica în mod semnificativ tranzacțiile imobiliare, afectând atât proprietarii, cât și chiriașii.

Repet, în aceste condiții, este crucial ca firmele mici să se unească și să conteste aceste măsuri, altfel riscăm să asistăm la dispariția multor întreprinderi vitale pentru economia națională. Este evident că aceste legi reprezintă un adevărat „măcel” pentru sectorul de afaceri, iar dacă nu se iau măsuri urgente, consecințele vor fi grave.

Aceste măsuri fiscale impun restricții excesive, creează o birocrație inutilă și pun în pericol viabilitatea multor afaceri. Este imperativ să se revizuiască aceste politici pentru a susține creșterea economică și inovarea, esențiale pentru un viitor prosper.

Articolul precedentParlamentul votează astăzi bugetul pentru 2024 – Plen reunit
Articolul următorAngajații români vor primi mai puțini bani pentru concediile medicale, începând de la 1 ianuarie 2024