Patru agenți economici buzoieni au fost amendați în prima lună a anului. Trei dintre ei au fost surprinși folosind muncitori ”la negru”, de inspectorii ITM, care au efectuat în luna ianuarie 100 de astfel de controale.

Într-un raport al ITM Buzău se arată că au fost identificați cu „muncă nedeclarată” trei angajatori cărora li s-au aplicat sancțiuni. În total au fost sancționați 10 angajatori. Aceștia au primit 12 sancțiuni contravenționale din partea inspectorilor de muncă, dintre care patru amenzi în cuantum de 123.000 lei și 8 avertismente.

În luna ianuarie 2021 au fost depistate un număr de 12 persoane prestând muncă nedeclarată și s-au aplicat două amenzi în cuantum de 120.000 lei și un avertisment. Stabilirea sancțiunilor s-a realizat ținând cont de circumstanțele personale ale angajatorilor. S-au dispus măsuri obligatorii de transmitere a raporturilor de muncă în registrul general de evidența salariaților cel târziu în ziua anterioară începerii activității”, se arată în comunicatul ITM Buzău.

Anul trecut, inspectorii de muncă au dat amenzi pentru salariații pe care i-au depistat fără contracte de muncă, iar acest lucru cotinuă și la început de an.

Acțiunile de control ale inspectorilor de muncă buzoieni au vizat agenți economici cu un număr mai mare de 50 de angajați pentru a putea verifica și dacă se respectă măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid 19, respectiv modul în care este organizat programul de lucru astfel încât personalul să fie împărțit pe grupe care să înceapă, respectiv să termine activitatea la o diferență de cel puțin o oră în situațiile în  care prestarea muncii la domiciliu sau în regim de telemuncă nu este posibilă din cauza specificului activității.

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentFormularul buclucaș pune în dificultate Ministerul Educației, Ministerul Sănătății și părinții elevilor care încep școala fizic: „Documentul va fi modificat”
Articolul următorInformare meteo