În Buzău, e alertă de sănătate publică după ce mai multe persoane au ajuns în ultima săptămână la spital, iar testele rapide au indicat prezenta virusului gripal. Numai în acest week-end la Spitalul Județean Buzău, 12 buzoieni au primit diagnosticul de gripă, în urma testului rapid.

În cazul celor 12 pacienți, testele rapide au indicat prezența virusului gripal de tip A sau B.  iar cei mai afectați sunt copii. Din cei 12 bolnavi, doar unul este adult, restul sunt copii cu vârste cuprinse între 1 și 12 ani. Copiii prezentau  febră foarte mare, cefalee, unii  vărsături.

Din cauza stării grave în care se aflau, 4 copii au fost transferați la Spitalul Victor Babeș din Capitală. Ei aveau insuficiență respiratorie iar medicii buzoieni au decis că cel mai bine pentru ei e să fie trimiși la un spital din București. Alți 4 copii și adultul diagnosticat cu gripă un tânar de 20 de ani, au fost internați în secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean.

Doar 3 bolnavi au fost lăsați să plece acasă, cu scrisoare medicală și cu recomandarea de a reveni dacă starea lor se înrăutățește.

Articolul precedentBătrân salvat din foc, în ultimul moment
Articolul următorGripa restricționează accesul în Spitalul Județean. În 4 secții, accesul vizitatorilor, interzis