În noaptea de luni spre marți, în intervalul orar 23.00 – 03.00, poliţiştii Compartimentului Sisteme de Securitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au efectuat verificări cu privire la modul în care sunt respectate prevederile Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor.

Polițiștii au efectuat controale la 29 de obiective (unităţi de învăţământ, societăţi comerciale, unităţii sanitare şi cazinouri), context în care au fost controlaţi 27 agenţi de pază.

Printre obiectivele avute în vedere de poliţişti, a fost modul în care agenţii de pază sunt pregătiţi să execute sarcinile prevăzute în fişa postului.

La unul dintre obiectivele controlate în municipiul Buzău, paznicul a fost depistat dormind în post, deşi ar fi trebuit să vegheze la securitatea unităţii.                  

Împotriva agentului de pază a fost luată măsura sancţionării contravenţionale cu amendă, conform Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor.

În uma controlului la un alt operator economic, polițiștii au constatat că societatea nu a dotat cu uniformă şi însemne distinctive agenţii proprii de securitate, conform acelorași prevederi legale. În acest sens a fost luată măsura sancţionării contravenţionale, cu amendă în valoare de 2000 lei.

Sursa: Realitatea de Braila

Articolul precedentPolițiștii buzoieni au depistat asupra unui minor de 15 ani un număr de 5340 de petarde
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 128. Încă un mit spulberat: modelul suedez