Spitalul Județean de Urgență Buzău tocmai și-a adăugat în cont suma de 232.736 de euro, bani rezultați în urma vânzării unui teren către Centrul de Nefrologie și Dializă. Afacerea s-a perfectat de curând, iar pentru ca banii încasați să fie folosiți a fost nevoie de o rectificare bugetară. Sumele obținute vor fi investite în modernizarea secției de oftalmologie a spitalului.

În anul 2013, pe latura vestică a curții Spitalului Județean de Urgență Buzău a fost construită o clădire modernă, în care funcționează astăzi Centrul de Nefrologie și Dializă. Terenul i-a aparținut spitalului, care l-a vândut recent societății Sigma Premium S.A. Firma administra centrul privat din august 2015 și deținea drept de concesiune pentru o perioadă de 49 de ani.

Reprezentanții centrului medical și-au exprimat încă din 2014 dorința de a cumpăra terenul, însă, la momentul respectiv, Consiliul Județean a respins oferta. Anul acesta, administratorul centrului privat a revenit cu o nouă ofertă de cumpărare a terenului, iar răspunsul administrației județene a fost pe măsura așteptărilor.

Acum, banii primiți de Consiliul Județean de la Sigma Premium S.A urmează să fie folosiți pentru dotarea cu aparatură medicală a SJU. Formalitățile pentru realizarea tranzacției s-au încheiat recent, Consiliul Județean primind 232.736 de euro pe terenul în suprafață de 2.078 de metri pătrați pe care este construit centrul de dializă.

Totuși, pentru ca spitalul să poată beneficia de această sumă, a fost nevoie de o rectificare bugetară, aprobată în ședința Consiliului Județean de miercuri. Cei peste 1.1 milioane de lei vor merge către achiziționarea de aparatură medicală pentru secția de oftalmologie.

Articolul precedentAccident deosebit de grav la Costești. Trei mașini implicate și 4 victime
Articolul următorAsfaltări în prag de iarnă, în judeţul Buzău