Parchetul European condus de Laura Codruța Kovesi a efectuat, marţi, cinci percheziţii în Bucureşti, în cadrul unei anchete uriașe privind o fraudă de 8 milioane de euro, bani din bigetul UE, pentru achiziţionarea de echipamente medicale în timpul pandemiei de coronavirus, anunță EPPO, într-un comunicat.

Potrivit sursei citate, în perioada 2020 – 2022, s-a constituit o reţea infracţională pentru manipularea achiziţiilor publice de dezinfectanţi, măşti de protecţie şi echipamente medicale pentru spitale, şcoli şi alte facilităţi municipale în beneficiul unor furnizori prestabiliţi, care s-au înţeles să facă parte din această schemă de fraudare. 

Trei persoane cercetate au fost aduse la Biroul EPPO din Bucureşti, având calitatea de suspecţi.

Procurorii lui Kovesi fac percheziții în județul Brăila, într-un dosar cu un prejudiciu presupus de peste o jumătate de milion de euro

Furnizarea de echipamente medicale a fost finanţată prin programul REACT-EU, un instrument financiar european pentru asistenţă în vederea ameliorării efectelor provocate de criza pandemică COVID-19. Prejudiciul în cauză este estimat la 8 milioane de euro din bugetul UE.

Ancheta este în plină desfăşurare.

FRAUDĂ uriașă, anchetată de Parchetul condus de Kovesi! Documente false, pentru finanțare europeană

La investigaţii participă Poliţia Română – Direcţia de Operaţiuni Speciale, Direcţia Generală Anticorupţie şi Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei Române. 

Articolul precedentProiectul de lege privind dreptul la avort a primit undă verde în Camera Deputaților
Articolul următorPresa turcă aruncă bomba: Klaus Iohannis ar urma să se retragă din cursa pentru NATO