Un bărbat de 47 de ani a petrecut o noapte în pădure după ce s-a rătăcit la cules de ghebe

Jandarmii au fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat de 47 de ani, din Nehoiu, în timp ce se afla la cules de ghebe alături de alte patru persoane, s-a rătăcit în pădurea din zona Gura Teghii.  La nivelul inspectoratului s-a luat măsura alertării și trimiterii în zonă a unui echipaj de jandarmi montani, din cadrul Postului de Jandarmi Montan Nehoiu, sprijinit de efective de pompieri, poliție și voluntari din cadrul grupului care a semnalat dispariția.

Pe timpul nopții, acțiunile de cautare au fost îngreunate pe fondul vremii nefavorabile și a terenului accidentat.

La primele ore ale dimineții, căutările au fost continuatate de jandarmi împreună cu pompieri, voluntari și un pădurar. După căteva ore de căutări, în jurul orei 09.00, bărbatul a fost găsit de jandarmii montani în zona împădurită de lângă localitatea Gura Teghii, aflându-se într-o stare bună de sănătate, neavând nevoie de îngrijiri medicale. Acesta a declarat că a stat pe timpul nopții la un adăpost al unei exploatări forestiere.

Pe aceasta cale, jandarmii reamintesc recomandările generale în ceea ce privește deplasările în zona montană: să se informeze înainte de plecare cu privire la condițiile meteo și la starea traseului, precum și să nu se depărteze de grupul din care fac parte. Nu în ultimul rând, să își planifice activitățile astfel încât să iasă din zona montană până la lăsarea întunericului.

Articolul precedentAlegeri prezidențiale. Aproximativ 60 000 de români au votat la deschiderea urnelor
Articolul următorUnde pot solicita urna mobilă persoanele cu dizabilități?