Ne aflăm în plin sezon gripal, iar medicamentele pentru răceli și viroze sunt la mare căutare. Oamenii au luat cu asalt farmaciile, în timp ce specialiștii le recomandă să nu ia medicamente fără să fie mai întâi consultați de medici. 

Specialiștii i-au îndemnat pe oameni să nu intre în panică și să nu cumpere mai multe medicamente decât au nevoie. Aceștia spun că farmaciile sunt bine aprovizionate, iar medicamentele sunt suficiente.

„În general stocurile sunt asigurate pentru această perioadă și pentru necesarul populației. Se consumă cel mai mult medicamentele specifice sezonului rece, cele pentru tratarea gripelor și virozelor respiratorii, dar stocurile sunt asigurate.”, a explicat Valentin Nănescu, președinte Colegiul farmaciștilor Gorj.

Farmaciile sunt pline de oameni care sunt în căutarea medicamentelor care tratează bolile de sezon. Oamenii sunt sfătuiți însă să apeleze la medicamente doar după ce merg la medic.

Medicii spun că cel mai bine e ca oamenii să meargă la doctor pentru consultații și tratament. 

Articolul precedentPeste 111.000 de persoane au intrat duminică în ţară, dintre care circa 11.300 de ucraineni
Articolul următorTranzacție de 1,3 miliarde de euro pe piața de retail din România: Mega Image cumpără rețeaua de magazine Profi