În continuarea activităţilor desfăşurate de poliţiştii de investigaţii criminale de la Poliţia municipiului Buzău pentru identificarea şi prinderea principalului bănuit de comiterea unui furt din incinta Catedralei Arhiepiscopale din municipiul Buzău a fost identificat şi prins principalul bănuit – un bărbat de 59 de ani din Buzău.

Fapta fusese sesizată de către persoana vătămată –o buzoiancă în vârstă de 57 de ani.
Din verificările efectuate de către poliţişti a rezultat că bărbatul ar fi profitat de faptul că persoana vătămată, angajat al lăcașului, şi-ar fi lăsat geanta nesupravegheată pe un scaun din incintă şi a ieşit să vorbească la telefon, fără a asigura camera în care se aflau bunurile.

Bănuitul ar fi sustras din geanta păgubitului aproximativ 3000 de lei.

Din cercetări a reieșit că bărbatul este principalul bănuit și în cazul a altor trei furturi săvârșite pe raza municipiului Buzău și Râmnicu Sărat, de unde acesta ar fi sustras laptopuri.

În urma activităților specifice, polițiștii l-au depistat pe bănuit pe raza municipiului Constanța și, cu sprijinul I.P.J.Constanța, respectiv în baza unui mandat de aducere cu pătrundere în locuinţă, bănuitul a fost prins și condus la sediul Poliției municipiului Buzău pentru audieri.

Față de bărbat a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat instanței pentru a dispune cu privire la măsurile preventive.

Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a bănuitului.

Articolul precedentAu incendiat mașina unui asociat și au fost reținuți de polițiști
Articolul următorAutobuz electric, în probe la Buzău