Polițiștii buzoieni au intrat în alertă după ce mai multe persoane au anunțat că au fost tâlhărite în ultimele zile. În urma cercetărilor au reușit să îl depisteze pe infractor și nu mică le-a fost mirarea când au constatat este un tânăr de doar 17 ani.

Poliţişti de ordine publică au depistat pe raza municipiului Buzău un adolescent în vârstă de 17 ani, din Tăbărăşti, la scurt timp după ce acesta ar fi sustras un telefon mobil.

Din cercetările efectuate de poliţiştii buzoieni a reieşit faptul că în noaptea de 29 spre 30 iulie a.c., în jurul orei 00.30, bănuitul ar fi solicitat şi apoi ar fi sustras telefonul mobil unui alt adolescent din Buzău, în timp ce se afla pe raza municipiului, după care a fugit. La momentul în care a fost depistat de către poliţişti, la o distanţă de câteva străzi, a fost necesară urmărirea şi imobilizarea sa.

Prejudiciul a fost recuperat şi predat persoanei vătămate.

Tot din verificări, a reieşit faptul că în cursul zilei de 29 iulie a.c., în jurul orei 11.00, bănuitul ar fi sustras unei bătrâne de 83 de ani, portmoneul în care se afla suma de 21 de lei. Ulterior, în jurul orei 20.00, pe raza aceleiaşi localităţi, acesta ar fi adresat ameninţări cu acte de violenţă unui minor în vârstă de 12 ani, ocazie cu care i-ar fi sustras un lanţ pe care minorul îl purta la gât şi o sumă de aproximativ 7 lei.

Faţă de tânărul de 17 ani, în urma probatoriului administrat de poliţişti sub coordonarea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, a fost dispusă măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore.

De asemenea, în urma prezentării în faţa magistraţilor din cadrul Judecătoriei Buzău, pe numele său a fost emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie, fiind încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul I.P.J. Buzău.

Articolul precedentTrafic îngreunat pe șoselele din județul Buzău. Transport agabaritic pe ruta Buzău – Constanţa
Articolul următorElevii colegiului Mihai Eminescu vor învăța în incinta liceului Costin Nenițescu