Sâmbătă, în Crâng, în antepenultima etapă a sezonului regulat din Liga a 2-a, AFC Buzău a câștigat fără emoții meciul cu ultima clasată, Astra Giurgiu, într-un meci în care s-au acordat nu mai puțin de trei lovituri de la 11 metri. Elevii lui Cristi Pustai s-au impus cu 4-1 (1-0). 

Buzăul a deschis scorul în minutul 36, după o ațiune a lui Zamfir în flancul drept. Acesta a pătruns în careu și a trimis în fața careului mic, unde Adi Chică-Roșă a reluat din fața portarului Mihai Cotolan, cu o execuție acrobatică. La pauză scorul a fost 1-0. 

În minutul 57, Chică-Roșă a obținut un penalty, după ce a scăpat singur spre poartă, a pătruns în careu și a fost faultat din spate de Giuriu, în zona punctului de la 11 metri. Penalty-ul a fost transformat de Paul Pațurcă, 2-0. În minutul 59 Brăilă bate o lovitură liberă în careul Buzăului și Chică-Roșă îl împiedică din spate pe Grigore.  Dragoș Firțulescu a executat penalty-ul pe jos, ușor în dreapta, iar portarul Stoian a sărit în partea opusă, 2-1.

În minutul 67 Chică-Roșă preia în careu, avansează spre stânga și este faultat din spate de Paliu, intrat prin alunecare, iar arbitrul a dictat din nou lovitură de la 11 metri. Alin Cârstocea a executat de această dată penalty-ul, puternic, cu latul, în dreapta, și a înscris, după ce portarul a sărit în partea opusă, 3-1 din minutul 68.

Ultima reușită a meciului a venit în minutul 86, când, Manea a trimis pentru Adi Chică-Roșă, acesta a șutat în bară, mingea a revenit în teren, iar Dorin Burlacu dinn careul mic a reluat cu capul în plasă, 4-1.

FC Buzău: R. Stoian – Zamfir, Wiktorski, A. Lopez, Sălceanu, Cârstocea, Al. Munteanu, Pațurcă, Cr. Ciobanu, Ekollo, Chică-Roșă. Au mai intrat: Manea, D. Burlacu, Neicuțescu, Gaitan, M. Keita. Antrenor: Cristian Pustai

FC Buzău a rămas pe locul 5, acum cu 31 de puncte, și tot cu o victorie a reluat campionatul și principala rivală, Csikszereda Miercurea Ciuc, 2-0 pe teren propriu cu Unirea Dej, ciucanii continuând cursa de urmărire, cu două puncte mai puțin.  

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentKievul se pregătește de atacuri serioase din partea trupelor rusești: RESTRICȚII de circulație! Primar: Toți civilii de pe stradă, SABOTORI
Articolul următorRusia își închide spațiul aerian pentru avioanele românești