În urma activităţilor desfăşurate în ultimele 24 de ore de poliţiştii rutieri, au fost aplicate 166 de sancţiuni contravenţionale şi reţinute 12 permise de conducere.

Poliţiştii au sancţionat 49 de conducători auto care nu au respectat regimul legal de viteză, alţi 28 pentru că nu au utilizat centura de siguranţă şi 10 pentru că au condus autovehicule cu defecţiuni tehnice.

Patru dintre şoferii vitezomani, ale căror maşini au fost înregistrate de aparatele radar rulând cu viteze de peste 100 km/h în localităţi, vor circula în calitate de pietoni în următoarea perioadă.

La rândul lor, 27 de pietoni indisciplinaţi au fost sancţionaţi de poliţiştii rutieri şi consiliaţi cu privire la riscurile la care se expun prin ignorarea regulilor de circulaţie.

Au mai fost aplicate sancţiuni şi pentru alte abateri în trafic, situaţii în care s-a impus, pe lângă aplicarea măsurii pecuniare, reţinerea permisului în vederea suspendării dreptului de a conduce: câte două permise reţinute pentru nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului electric, nerespectarea semnalelor acustice şi luminoase la trecerea la nivel cu calea ferată, conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi efectuarea unor depăşiri riscante.

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentReţinut pentru tăiere ilegală şi furt de arbori
Articolul următorMinivacanța, sub COD GALBEN de ninsoare și viscol! HARTA ZONELOR AFECTATE