SCM Gloria Buzău și CSM Gloria Bistrița au oferit un meci spectaculos, cu răsturnări de scor și goluri spectaculoase în meciul disputat în penultima etapă din Liga Florilor la handbal feminin. Cu locul 4 asugurat înaintea ultimelor etape din acest sezon, Gloria Buzău a jucat dezinvolt și fără presiune, iar cele de la Bistrița au jucat pentru a obține cele trei puncte care să le aducă urcarea în clasament. Bistrița a câștigat cu 29-28 (15-14). 

Meciul a fost unul echilibrat în care nu s-a văzut nicio secundă diferența locurilor ocupate în clasament înaintea acestei etape. Bistrița a deschis scorul, pentru ca în minutul 3 Buzăul să preia conducerea. ÎN minutul 8 Buzăul s-a distanțat la 3 goluri, după goluld e 3-6 marcat de Iuganu, jucătoare care în vară se va transfera de la Buzău la Bistrița. De la 5-8 în minutul 11, Bistrița a egalat la 8 în minutul 15. A fost apoi rândul echipei buzoiene să înscrie de 3 ori la rând și să refacă diferența de 3 goluri în minutul 18. Bistrița a revenit din nou și a egalat în minutul 22, 11-11. În minutul 26 Bistrița a trecut la conducere, scor 13-12 și la pauză au intrat cu un avantaj de gol, scor 15-14. 

Buzăul a revenit la conducere în minutul 37 și chiar s-a desprins la două goluri în minutul 38. Ultima dată când fetele de la Buzău au condus pe tabela de marcaj a fost în minutul 47, scor 22-23, după un gol marcat de Stoleru. Bistrița a preluat apoi conducerea în minutul 50 și s-a distanțat imediat la două goluri, scor 25-23. Finalul de meci a fost ”încins”. Buzăul a egalat la 28 în minutul 59 prin Rotaru, iar în minutul 60 Bistrița a marcat ultimul gol al meciului, deși ultimul atac a fost al handbalistelor de la Buzău care nu au reușit să înscrie golul egalării pentru că echipa de la Bistrița s-a apărat agresiv și nu a lăsat culoare de șut. 

Pentru SCM Gloria Buzău au marcat: Janjusevic -8, Petrovic -6, Iuganu -3, Stoleru -3, Subțirică -2, Rotaru -2, Simion -2, Petruș -2. 

În ultima etapă din Liga Florilor, SCM Gloria Buzău va juca cu HC Dunărea Brăila, joi, 3 iunie, de la ora 12.00. 

SCM Gloria Buzău are asigurat locul în Cupa EHF European League și pentru sezonul viitor, după ce în acest sezon a fost eliminată din această competiție de Nantes, echipă care avea să câștige competiția. 

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentLemn de foc fără aviz confiscat de polițiști
Articolul următorPNRR, la FINAL. Florin Cîțu: Împrumuturile merg doar în investiții, nu în consum. România are nevoie de reforme. CUM sunt împărțiți banii UE