Conform datelor Direcției de Sănătate Publică Buzău, în ultimele 24 de ore, în județul Buzău au fost confirmate 32 cazuri noi de infectare, din care 4 pacienti testați în laboratoare private și doi pacienți în unități sanitare din alte județe. Pacienții au vârste între 8 ani și 84 de ani.

Astăzi au fost raportatei două decese ale unor persoane infectate cu Covid 19. Este vorba despre un pacient în vârstă de 66 de ani și o pacientă de 71 de ani. Pacientul în vârstă de 66 de ani s-a prezentat UPU a SJU Buzau cu simptomatologie respiratorie. A fost testat și confirmat cu SARS CoV2 în 16 ianuarie și apoi  transferat la Spitalul Râmnicu Sărat. Evoluația clinic a fost nefavorabilă astfel că în 27 ianuarie pacientul a decedat. Acesta prezenta următoarele comorbidități: hepatita cronica, ulcer gastric..

Pacienta în vârstă de 71 de ani era din Amara, prezenta simptomatologie Covid 19 și a fost testată și confirmată cu SARS CoV2 în 21 ianuarie. A fost internată pe sectia de pneumologie a SJU Buzău pentru tratament de specialitate. Pe fondul comorbiditatilor  a survinit decesul acesteia în data de 27 ianuarie. Femeia prezenta următoarele comorbidități: insuficiență renală acută, demență senilă, HTA st III, anemie severă.

 

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentRealitatea de București, invitat MARIAN STAȘ, expert în educație
Articolul următorDate oficiale din ancheta de la Matei Balș! Procuror: ”Se pare să fi fost două explozii ale unor tuburi de oxigen”