Miercuri, 27 ianuarie a.c., poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră au continuat acţiunile pe şoselele buzoiene pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 50.000 de lei şi reţinute în vederea suspendării 16 permise de conducere.

Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Buzău și Biroul Rutier Râmnicu Sărat, au acţionat pe raza celor două municipii, dar şi pe principalele drumuri judeţene, pentru prevenirea şi combaterea nerespectării regulilor privind prioritatea de trecere şi indisciplina pietonală.

Poliţiştii au acţionat în zonele şi pe tronsoanele de drum cu risc ridicat, pentru a preveni evenimentele rutiere şi pentru creşterea sigutanţei rutiere în intersecţii şi în zonele unde sunt amplasate marcaje pietonale. Pe durata acţiunii, 33 de pietoni au fost consiliaţi cu privire la respectarea normelor rutiere şi 11 permise de conducere au fost reţinute de poliţişti pentru neacordarea de prioritate de trecere pietonilor şi autovehiculelor.

În cursul zilei de ieri, aparatele radar amplasate pe drumurile din judeţ, au înregistrat 46 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, iar împotriva a 5 conducători auto s-a luat pe lângă sancţiunea contravenţională şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90 de zile. Cu cea mai mare viteză – 152 km/h – a fost înregistrat atutoturismul unui bărbat de 60 de ani din Iaşi, ce rula pe DN2E85, în afara localităţii Costeşti.

Poliţiştii au mai reţinut 4 permise de conducere pentru efectuarea unor depăşiri neregulamentare şi pentru nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului.

Pentru neregulile constatate oamenii legii au aplicat sancţiuni contravenţionale conducătorilor auto pentru neutilizarea centurii de siguranţă (22), pentru diferite defecţiuni tehnice ale autovehiculelor (19), dar şi pentru alte abateri rutiere (27).

Poliţiştii buzoieni au depistat şi scos din trafic un bărbat de 34 de ani din municipiului Râmnicu Sărat, în timp ce conducea un autoturism pe DN2E85, în localitatea Poşta Câlnău. Întrucât acesta emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,57 mg/l, alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Sursa: Realitatea de Braila

Articolul precedentRomânia în realitate, invitați: Costina Cheyrouze, actriță TNB și Ovidiu Telegescu, psiholog
Articolul următorNereguli silvice sancţionate de către poliţiştii Secţiei de poliţie rurale Pârscov