Mai mulți buzoieni au fost amendați de polițiști în perioada sărbătorilor de Anul Nou întrucât nu au ținut cont de restricțiile impuse și s-au adunat în număr mare pentru a petrece ca în anii trecuți.

O astfel de petrecere privată a fost organizată în municipiul Buzău în seara de Revelion. Petrecăreții au postat pe rețelele de socializare imagini care arătau modul în care petreceau în fața blocului, lângă grătare și mese întinse, dar imaginile au fost văzute și de polițiști. Aceștia s-au sesizat din oficiu și au demarat verificări în urma cărora au stabilit că doi bărbați, în vârstă de 37 de ani, respectiv 40 de ani, din Mărăcineni și din municipiul Buzău, au organizat o petrecere în municipiul Buzău, la care au participat aproximativ 10 persoane. Cei doi organizatori au fost amendați, valoarea totală a sancțiunilor fiind de 2500 de lei. Totodată, polițiștii au întrerupt petrecerea.

O petrecere a fost stricată și la Râmnicu Sărat. De data aceasta a fost vorba despre o logodnă organizată în a doua zi a anului. Organizatorul şi alți 11 participanți au fost sancționați.

Polițiștii de la Poliţia municipiului Râmnicu Sărat, au fost sesizați în seara de 02 ianuarie a.c., cu privire la faptul că la o locuință din municipiul Râmnicu Sărat, este organizată o petrecere privată, fapt ce contravine normelor legale în contextul actual al pandemiei. La locuinţa unui râmnicean, în vârstă de 40 de ani, era în desfăşurare  un eveniment privat la care participau mai multe persoane. I s-a comunicat organizatorului că în această perioadă sunt interzise petrecerile private. S-a procedat la sancţionarea contravenţională a acestuia, dar şi a altor 11 persoane participante, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemie de Covid-19.”, se precizează în comunicatul IPJ Buzău.

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedent20 de noi infectări în județul Buzău
Articolul următorROMANIA ÎN REALITATE, invitat TIBERIU SZASZ