Astăzi, 27 decembrie 2020, situaţia epidemiologică la nivelul judeţului Buzău indica un număr de 8097 persoane confirmate pozitiv Covid-19 de la începutul pandemiei, din care 7203 sunt persoane vindecate Covid-19 de la începutul pandemiei.

Numărul total de decese Covid-19 de la începutul pandemiei a ajuns la 217 pacienți.

Astăzi, în județul Buzău sunt 980 persoane în carantină la domiciliu și 551 persoane aflate în izolare la domiciliu.

Conform datelor Direcţiei de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în judeţul Buzău au fost confirmate 18 cazuri noi de persoane infectate cu SARS CoV-2, dinte care 5 pacienţi au fost diagnosticaţi în laboratoare private de analize şi un pacient a fost diagnosticat într-o unitate sanitară din alt judeţ. Pacienţii nou confirmaţi au vârste cuprinse între 10 şi 93 de ani. Ancheta epidemiologică este în desfăşurare.

Au fost înregistrate 3 decese în rândul pacienţilor confirmaţi COVID-19. Un deces este pacientă în vârstă de 59 de ani care s-a prezintă la UPU a SJU Buzău cu simptomatologie respiratorie. A fost testată şi confirmată cu SARS CoV-2 şi transferată la Spitalul Râmnicu Sărat. Evoluţia clinică a fost nefavorabilă şi a survenit decesul. Comorbidităţi: diabet zaharat, hipertensiune arterială, obezitate. Al doilea deces este al unei paciente în vârstă de 86 de ani care s-a prezentat la UPU a SJU Buzău cu simptomatologie respiratorie. A fost testată şi confirmată cu SARS CoV-2 şi transferată la Spitalul Râmnicu Sărat. Starea generală s-a agravat progresiv şi a survenit decesul. Comorbidităţi: anemie, insuficienţă renală cronică, demenţă senilă. Al treilea deces este o pacientă în vârstă de 72 de ani simptomatică, care a fost testată conform metodologiei şi confirmată cu SARS CoV-2. În urma agravării simptomatologiei, s-a internat la Spitalul Râmnicu Sărat şi ulterior a fost transferată pe secţia ATI a SJU Buzău. Pe fondul comorbidităţilor, a survenit decesul. Comorbidităţi: hematom subdural emisfera dreapta, proteză mecanică mitrală, infarct miocardic în antecedente.

Echipe mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) derulează acţiuni în vederea combaterii răspândirii COVID-19, dar şi a descurajării faptelor de natură contravenţională, înregistrate în acest context. Scopul acţiunilor derulate în această perioadă este ca cetăţenii să înţeleagă importanţa respectării în continuare a recomandărilor privind limitarea expunerii în spaţii aglomerate şi purtarea mijloacelor de protecţie individuală, alături de respectarea celorlalte recomandări privind igiena personală.

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentBilanț coronavirus 27 decembrie: 2.049 de cazuri noi și 122 de decese
Articolul următorJandarmii buzoieni au scos două femei dintr-o mașină răsturnată