Avaria apărută la Punctul Termic 4 din municipiul Buzău produce efecte asupra orarului din mai multe școli buzoiene. Directorii mai multor licee au solicitat IȘJ Buzău scurtarea orelor cu cinci minute pentru ca elevii să stea mai puțin timp în frig.

Astăzi, directorii Colegiilor Hasdeu, Pedagogic și Tehnic din Buzău au cerut Inspectoratului Școlar Județean să aprobe micșorarea cu cinci minute a orei de studiu, astfel încât elevii să stea mai puțin în clasele în care temperaturile au scăzut semnificativ în ultimele ore.

Șefii învățământului buzoian au fost de acord cu propunerea directorilor și au dispus reducerea programului la școlile menționate.

Avaria de la PT 4 a lăsat circa 4 mii de familii fără apă caldă și căldură. Directorul RAM Buzău a dat însă asigurări că duminică va fi reluată furnizarea agentului termic.

Din datele prezentate de reprezentanții Regiei, se pare că a fost constatată o fisură în cazanul principal. Echipele de intervenție nu pot remedia avaria din cazau faptului că țeava necesară se produce tocmai la Slatina, iar fabrica de acolo o poate livra la Buzău abia vineri.

Așa se face că materialele vor ajunge la Buzău abia în weekend, moment în care specialiștii RAM vor proceda la sudarea bucăților de țeavă. Caloriferele și robinetele buzoienilor s-ar putea încălzi duminică, spre seară.

Trebuie spus că RAM Buzău face eforturi disperate să livreze la parametri optimi agentul termic către clienții rămași branșați. De altfel, buzoienii din Micro III, Centru și Micr XIV nu au nicio problemă cu căldura, ei fiind alimentați de PT-uri care funcționează fără probleme.

Articolul precedentCozmin Gușă: „Sper ca atitudinea în PSD să fie: identificarea obraznicilor, punerea la colț, apoi un proces de analiză a fiecăruia”
Articolul următorBuzoianul Marcel Ciolacu, președinte interimar al PSD