Municipalitatea intenționează contractarea unui împrumut, pentru subvenționarea gigacaloriei

Apropiata instalare a sezonului rece a readus în atenţia buzoienilor preţul de facturare pentru încălzirea centralizată. Deşi anunţase că va suspenda orice subvenţionare a gigacaloriei, Primăria a continuat să caute soluţii şi pentru această iarnă. În viitoarea şedinţă CLM, vor fi supuse aprobării două proiecte în legătură cu noul preţ de facturare a energiei termice pentru populaţie şi cu un credit pentru subvenţionarea ei.

Problema prețului gigacaloriei afectează peste 10000 de familii racordare la sistemul centralizat. Preţul local de facturare a gigacaloriei pentru populaţie, care va fi propus spre aprobare consilierilor municipali în viitoarea şedinţă CLM, este de 250 de lei pe gigacalorie, la care se adaugă TVA.

În  şedinţa Consiliului Local Municipal se va afla pe ordinea de zi şi un proiect de hotărâre referitor la contractarea unui împrumut de 14 milioane de lei, bani care vor fi folosiţi şi pentru subvenţionarea gigacaloriei.

Noul preţ al energiei termice livrată populaţiei va intra în vigoare odată cu aprobarea proiectului de hotărâre şi va fi valabil doar în această iarnă.

Articolul precedentAutoritățile, în alertă. Număr mare de mistreți depistați cu pestă porcină africană
Articolul următorAccident grav la ieșire din Rimnic spre Focșani. Trei victime au fost transportate la spital