S-a găsit soluția tehnică pentru DN 10. Se va face un zid de sprijin din piloţi foraţi pentru stabilizarea versantului în zona alunecării de teren, se vor executa şanţuri, rigole şi drenuri şi se va reface carosabil, acostamentul şi parapetul de protecţie în porţiunea afectată.

Lucrările de consolidare şi reparare a drumului naţional 10, Buzău – Braşov, sunt în toi la kilometrul 26+830, unde o alunecare de teren produsă în luna martie a acestui an ca urmare a ploilor abundente a dus la distrugerea carosabilului pe o porţiune de câteva zeci de metri, pe sensul de mers Buzău-Braşov. Prefectul Judeţului Buzău, Carmen Ichim, a inspectat luni şantierul din Măgura.

În perioada următoare, aici vor avea loc lucrări de consolidare şi reparare constând în execuţia unui zid de sprijin din piloţi foraţi pentru stabilizarea versantului în zona alunecării de teren, execuţia de şanţuri, rigole şi drenuri şi refacerea carosabilului, acostamentului şi parapetului de protecţie în porţiunea afectată. ”Până în acest moment, firma de construcţii autorizată să execute în regim de urgenţă lucrarea de la Măgura, cea care, în 2014, a realizat şi copertina de beton pentru protecţia DN 10 în amonte de barajul de la Siriu, a efectuat umplerea cu balast şi aducerea la cota iniţială a benzii de circulaţie surpată în primăvară şi forarea a două dintre cele 21 de găuri pentru piloţii de stabilizare”, se arată într-un comunicat al Prefecturii.

Articolul precedentDin această noapte RAM va da drumul la căldură
Articolul următorFestival „street-food” în Piața Dacia