Secretarul de stat, Remus Munteanu, s-a aflat în mijlocul copiilor şi tinerilor la Centrul de Agrement Poiana Pinului, aflat în subordinea DJST Buzău.

Copiii proveniţi din familiile sinistrate, ce au avut de suferit de pe urma inundaţiilor din ultima vreme, sunt beneficiarii uneia dintre seriile de tabere organizate în cadrul Proiectului Naţional de Tabere Solidaritatea, iniţiat şi organizat de către MTS.’În momente critice trebuie să ne mobilizăm, să fim solidari şi să venim în sprijinul celor care au nevoie de ajutorul nostru. Aşa s-a născut şi s-a dezvoltat Proiectul Naţional „Solidaritatea”, menit să ofere un sejur de tabără, gratuit copiilor şi tinerilor proveniţi din familiile sinistrate în urma recentelor inundaţii. Sunt prezent astăzi aici pentru a le transmite copiilor şi tinerilor mesaje de susţinere şi pentru a-i sprijini, fiind bucuros totodată că MTS a putut contribui, prin acest sejur de tabără, ca ei să treacă mai uşor peste greutăţile îndurate. Investiţiile în tineri fiind cele mai importante, ei reprezentând viitorul!”a declarat secretarul de stat Remus Munteanu.

Proiectul Naţional de Tabere „Solidaritarea” a fost realizat prin semnarea unui memorandum în urma inundaţiilor produse la nivel naţional în ultima perioadă.

Prima serie din cadrul Proiectului” Solidaritatea” s-a desfăşurat, în intervalul 20-26 iulie la Casa Elevilor din Sinaia, aflată în subordinea DJST Prahova, copiii proveniţi din judeţele Buzău şi Botoşani au participat la diverse activităţi recreere şi educaţia nonformală.

În intervalul 24-30 iulie, copiii din judeţul Neamţ participă acum la cea de-a doua serie care se desfăşoară la Centrul de Agrement de la Poiana Pinului, aflat în subordinea DJST Buzău.

La ambele serii de tabere din cadrul Proiectului Naţional de Tabere ‘Solidaritatea’ tinerii sunt însoţiţi de cadre didactice din judeţele de provenienţă (1 cadru didactic pentru 10 tineri).

Atât la Casa Elevilor din Sinaia, cât şi la tabăra Poiana Pinului, tinerii sunt angrenaţi în diverse activităţi educative şi recreative (educaţie nonformală, cursuri de orientare turistică, ateliere tematice, programe artistice, drumeţii, vizite la obiectivele turistice din zonă).

Articolul precedentPatru titluri naționale, pentru buzoianca Marina Baboi
Articolul următorAutobuze electrice pe străzile Buzaului. Proiect european de 6 milioane de euro