Preşedintele PNL Nicolae Ciucă a transmis, luni, felicitări cetăţenilor Republicii Moldova care s-au pronunţat în favoarea aderării la Uniunea Europeană. ”Chiar dacă e o victorie la limită, acest vot e un mare pas înainte pentru un viitor mai bun”, a afirmat preşedintele Senatului.  

„Felicit cetățenii Republicii Moldova pentru votul în favoarea drumului european! Chiar dacă e o victorie la limită, acest vot e un mare pas înainte pentru un viitor mai bun al Republicii Moldova”, a declarat, luni, Nicolae Ciucă, într-un mesaj transmis pe Facebook. 

Președintele Senatului a ținut să precizeze că România va fi în continuare cel mai puternic susținător al procesului de integrare și „se va asigura că banii europeni și expertiza europeană vor construi bunăstarea și securitatea între Prut și Nistru”.

„O felicit și pe doamna Maia Sandu pentru obținerea primului loc în turul întâi al alegerilor prezidențiale. O susțin în continuare și îi doresc din inimă victoria în turul al doilea, pentru a consolida parcursul european al țării”, a mai spus Ciucă. 

Marcel Ciolacu: Felicitări tuturor cetățenilor moldoveni care au rezistat în fața presiunilor incredibile ale Moscovei

Potrivit liderului PNL, rezultatul extrem de strâns al votului la referendum arătă însă forța de manipulare a propagandei ruse.

„E limpede că Rusia continuă agresiunea hibridă asupra Europei și în special asupra Estului Europei.  Alegerile din România sunt următoarea țintă a propagandei Moscovei. Trebuie să respingem astfel de manipulări, să respingem mesajele de dezbinare, mesajele anti-europene și anti-NATO. Românii trebuie să voteze în continuare pentru viitorul euroatlantic, pentru o democrație liberală și pentru dezvoltarea economică după model occidental”, a mai spus Nicolae Ciucă.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentLIGIA DECA (PNL) ANUNȚĂ UN NOU PROIECT: STUDENȚII CARE NU MAI GĂSESC LOCURI DE CAZARE ÎN CĂMINELE STUDENȚEȘTI PRIMESC BANI DE CHIRIE
Articolul următorSIEGFRIED MUREȘAN: REZULTATUL REFERENDUMULUI VA DETERMINA UE SĂ ACCELEREZE PROCESUL DE ADERARE A REPUBLICII MOLDOVA