Guvernul a extins perioada de solicitare a tichetelor educaționale. Părinții pot depune cererile pentru cardurile educaționale în valoare de 500 de lei până pe 23 octombrie, pentru anul școlar 2024-2025. Această modificare face parte dintr-o serie de schimbări aduse prin ordonanță de urgență.

O altă modificare importantă se referă la prelungirea termenului de utilizare a fondurilor rămase pe cardurile din anul școlar anterior. Această clarificare a fost necesară după ce s-a constatat că unele fonduri au fost blocate din cauza lipsei unor precizări clare în legislație.

În plus, s-au adus modificări și în privința tichetelor de creșă. Începând cu 1 octombrie 2024, valoarea lunară a acestora va crește la 660 de lei, față de 640 de lei anterior. Această nouă valoare se va aplica și în primele două luni din semestrul I al anului 2025.

Sursa: Newsinn

Articolul precedentULTIMATUM PENTRU REFORME: COMISIA EUROPEANĂ DĂ ROMÂNIEI ȘASE LUNI PENTRU ÎNDEPLINIREA JALOANELOR RESTANTE DIN PNRR. A FOST APROBATĂ PARȚIAL CE-A DE-A TREIA TRANȘĂ
Articolul următorGEOANĂ CERE O DEZBATERE 1 LA 1 CU CIOLACU: „O OPORTUNITATE PENTRU ALEGĂTORI”