Trei persoane au fost reţinute pentru trafic de produse sau substanţe periculoase, în urma unor percheziţii desfăşurate de poliţişti în judeţele Buzău şi Brăila.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Buzău, marţi, poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Sărat, au pus în executare şase mandate de percheziţie domiciliară în Buzău şi Brăila, la persoane bănuite că nu respectă legislaţia în domeniul produselor de protecţie a plantelor.

„În urma activităţilor, poliţiştii au descoperit şi ridicat peste 99 de kilograme şi 148 de litri de substanţe de protecţia plantelor expirate şi produse din clasele de toxicitate T şi T+. În vederea continuării cercetărilor au fost ridicate peste 700 de recipiente şi flacoane cu un conţinut prezumtiv de substanţe de protecţia plantelor, neinscripţionate, de capacităţi cuprinse între 10 şi 100 de mililitri fiecare, 3 recipiente din aluminiu, de capacitate un kilogram, cu conţinut de pastile de fosfură de aluminiu şi alte 3 recipiente din plastic, fiecare conţinând câte 10 pastile de fosfură de aluminiu (substanţă cu un grad ridicat de toxicitate)”, informează IPJ.

Trei persoane au fost reţinute, urmând să fie prezentate în faţa procurorilor pentru a dispune cu privire la stabilirea unei măsuri preventive.

„Trei bărbaţi din Buzău, cu vârste cuprinse între 39 şi 64 de ani, au fost reţinuţi de poliţişti, pe bază de ordonanţă, pentru trafic de produse sau substanţe periculoase, pentru neluarea măsurilor de eliminare totală a deşeurilor şi producerea, livrarea sau utilizarea îngrăşămintelor chimice, precum şi a oricăror produse de protecţie a plantelor neautorizate, pentru culturi destinate comercializării”, au transmis reprezentanţii IPJ Buzău.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale şi al poliţiştilor din cadrul celorlalte structuri ale IPJ Buzău.

AGERPRES

Articolul precedentVOLUNTARI DIN ŢARĂ, ÎN SPRIJINUL SINISTRAŢILOR DIN SATUL GĂLĂŢEAN PECHEA
Articolul următorCREŞTEREA ECONOMIEI UE SE BAZEAZĂ PE ECONOMIILE PERIFERICE, RITMUL DEZINFLAŢIEI ÎNCETINEŞTE