În data de 22 decembrie a.c., poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, au acţionat pentru prevenirea și combaterea ilegalităților de natură economică din domeniul comerţului ilicit cu produse  agroalimentare şi contrafacerii de mărfuri. Poliţiştii au efectuat verificări la 58 agenți economici din municipiul Buzău.

În urma verificării unei societăți comerciale care expuneau spre comercializare articole de îmbrăcăminte ce purtau însemne similare ale unor mărci protejate,  produse susceptibil a fi contrafăcute.

Având în vedere cele constatate, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare din Legea 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice.

Au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale în valoare totală de peste 24.000 de lei.

De asemenea, a fost confiscată suma de aproximativ 2000 de lei, reprezentând mărfuri comercializate fără emitere de bonuri fiscale.

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentAutoturism sustras din Finlanda depistat de polițiștii din Berca
Articolul următorAcțiuni ale polițiștilor Secției de poliție rurală Costești pentru sărbători în siguranță