În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au continuat acţiunile pentru combaterea principalelor abateri generatoare de accidente de circulaţie şi au constatat 123 de contravenţii la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

Dintre abaterile constatate, 55 au fost comise de şoferi care au depăşit viteza maximă admisă pe tronsoanele pe care se deplasau, 14 dintre ei rămânând fără permise pentru o perioadă de 90 de zile, respectiv 120 de zile. Ambele recorduri de viteză ale zilei (în afara localităţii -167 km/h şi în localitate -120 km/h), au fost adjudecate de doi şoferi care tranzitau DN2E85, ambii din Vaslui, în vârstă de 46, respectiv 32 de ani.

Tot marți, 1 noiembrie, poliţiştii rutieri au mai reţinut permisele altor 8 conducători auto indisciplinaţi, dintre care cinci fie nu au respectat semnificaţia culorii roşii a semafoarelor electrice, fie nu au acordat prioritate de trecere pietonilor sau autovehiculelor ce aveau acest drept, iar alţi trei s-au angajat în depăşiri neregulamentare.

Tot ieri, poliţiştii rutieri au constatat în flagrant delict 4 infracţiuni la regimul rutier: trei infracţiuni de conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice şi o infracţiune de conducerea unui autovehicul fără a deţine permis de conducere.

Cea mai mare valoare a alcoolemiei, 1,24 mg/l alcool pur în aerul expirat, a fost înregistrată în cazul unui şofer în vârstă de 48 de ani, din localitatea Amaru, județul Buzău.

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentMinistrul cercetării, inovării și digitalizării, Sebastian Burduja, la Web Summit 2022 – Lisabona
Articolul următorProtest al taximetriștilor din Buzău