În continuarea cercetărilor privind săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată, în cursul zilei de 9 august a.c., poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, în colaborare cu poliţiştii de la Postul de poliţie Glodeanu Sărat, au depistat un bărbat bănuit că ar fi participat la săvârşirea unei tâlhării. 

Bărbatul, în vârstă de 38 de ani, din Glodeanu Sărat a fost condus la poliţie pentru audieri. În baza probatoriului administrat, poliţiştii l-au reţinut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie calificată. În cursul acestei zile, bărbatul urmează a fi prezentat parchetului cu propunere de sesizare a instanţei în vederea arestării preventive.

Reamintim că, în  ziua de 5 iulie a.c., polițiștii au reţinut alţi doi bărbaţi împlicaţi în săvârşirea tâlhăriei, faţă de care judecătorul de drepturi şi libertăţi a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Din cercetări a reieşit că în noaptea de 28/29 iunie a.c., în jurul orei 02.00, bănuiţii ar fi pătruns în interiorul imobilului unui bărbat de 89 de ani, din Smeeni şi, prin acte de violenţă, i-ar fi sustras 2700 de lei şi componente de la sistemul de supraveghere video.

La numai câteva ore după sesizarea faptei, poliţiştii au identificat doi dintre principalii bănuiţi, doi bărbaţi în vârstă de 33 şi 25 de ani, din Buzău, respectiv Mihăileşti, iar în ziua de 30 iunie a.c., au pus în executare 3 mandate de percheziţie domiciliară în municipiul Buzău şi Mihăileşti la imobilele utilizate de cei doi bărbaţi.

În urma percheziţiilor au fost ridicate articole de îmbrăcăminte, telefoane mobile şi 12.000 de lei.

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentPolițiștii, în dialog cu buzoienii despre efectele negative ale susbtanțelor interzise
Articolul următorControale privind modul de asigurare a securităţii și paza obiectivelor