Cu ocazia împlinirii a 88 de ani de la nașterea poetului și dramaturgului Coman Șova, Biblioteca Județeană „Vasile Voiculescu” îi invită pe buzoieni la sediul central, în Galeria Mall, să vizionați expoziția aniversară de carte dedicată autorului. Manifestarea reunește, spun reprezentanții instituției, cele mai recente apariții editoriale ale lui Coman Șova, care, din cauza pandemiei, a fost nevoit să își amâne lansarea de carte  pe care o programase la Biblioteca Județeană „V. Voiculescu”.

„Expoziția a fost realizată în colaborare cu scriitorul Aurel Ștefanachi, directorul Editurii Tipo Moldova din Iași și este însoțită de un film care rulează pe ecranul din holul bibliotecii noastre, dedicat poeziei lui Coman Șova”, transmit reprezentanții Bibliotecii Județene „Vasile Voiculescu”.

„Personalitate complexă, poet și om de teatru, publicist și cineast, Coman Șova este membru al Uniunii Scriitorilor din România din anul 1971. S-a născut pe 18 octombrie 1933, la București, și este soțul cunoscutei avocate Ana Diculescu Șova și tatăl fostului senator și ministru Dan Șova.

Pe lângă volumele de poezie, Coman Șova a scris patru piese de teatru și scenariile filmelor „Ora zero” (în regia lui Nicolae Corjos, cunoscut pentru filme precum „Liceenii”, „Extemporal la dirigenţie” şi „Declaraţie de dragoste”) și „Cursa cu obstacole”.

De asemenea, a fost ziarist la publicația „Amfiteatru” (unde a fost coleg cu Ion Băieșu, Fănuș Neagu și Adrian Păunescu), la „România liberă” și „Magazin”. În prezent este director al revistei „Bucureștiul literar și artistic”, pe care a și fondat-o în 2011 împreună cu poetul buzoian Florentin Popescu

 

.

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentBilant coronavirus 20 octombrie: 17.158 cazuri noi și 423 de decese
Articolul următorVideo: Acțiune a polițiștilor de la rutieră