Astăzi, 5 decembrie 2020, conform informațiilor oferite de Instituția Prefectului județului Buzău, situaţia epidemiologică la nivelul judeţului se prezintă astfel:

– Număr persoane confirmate pozitiv Covid-19 de la începutul pandemiei: 6860;
– Număr persoane vindecate Covid-19 de la începutul pandemiei: 5454;
– Numărul total de decese Covid-19 de la începutul pandemiei: 181;
– Număr persoane în carantină la domiciliu: 946;
– Număr persoane aflate în izolare la domiciliu: 864.

Conform datelor Direcţiei de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în judeţul Buzău au mai fost confirmate 54 cazuri noi de persoane infectate cu SARS CoV-2 (10 pacienţi au fost diagnosticaţi în laboratoare private de analize şi 3 pacienţi au fost diagnosticaţi în unităţi sanitare din alte judeţe).

Pacienţii nou confirmaţi au vârste cuprinse între 4 şi 88 de ani. Ancheta epidemiologică este în desfăşurare.

A fost înregistrat un deces în rândul pacienţilor confirmaţi COVID-19, decesul 181, al unui pacient în vârstă de 44 de ani care s-a prezentat la UPU a SJU Buzău cu simptomatologie respiratorie severă. A fost testat şi confirmat cu SARS CoV-2 şi transferat la SJU Brăila pe secţia ATI. Evoluţia clinică a fost nefavorabilă şi a survenit decesul. Comorbidităţi: diabet zaharat tip II, obezitate gr. II.

Sub coordonarea Instituţiei Prefectului, structurile teritoriale M.A.I din judeţul Buzău au acţionat în sistem integrat pentru combaterea răspândirii noului Coronavirus, dar şi pentru descurajarea faptelor de natură contravenţională.

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentInformații privind exercitarea dreptului de vot în data de 6 decembrie
Articolul următorAlegeri parlamentare 2020. SONDAJ EXCLUSIV Realitatea – Insomar IC. Luptă strânsă pentru Parlament