Probleme financiare, pentru sute de cadre didactice din mai multe școli și grădinițe buzoiene. Începând cu luna octombrie, 43 de instituții de învățământ din mediul urban și rural nu mai bani de salarii, iar previziunile pentru ultimele trei luni ale anului sunt sumbre.

Primele zile ale lui octombrie i-au găsit pe directorii celor 43 de școli și grădinițe cu program prelungit cu vistieriile goale. Goale au rămas și cardurile dascălilor în ziua de salariu, sute de educatori, învățători și profesori fiind anunțați de către conducere că nu mai sunt bani de salarii.

Potrivit liderului SÎP Buzău, profesorul Ion Dobre (foto), criza afectează mai multe școli din mediul rural, cu puțin copii, care au terminat banii la sfârșit de vară. În aceeași situație neplăcută se află și grădinițele cu program prelungit din municipiul Buzău, care, din cauza finanțării per capita, au primit sume mici, ce le-au ajuns abia până în luna iunie.

Dacă luna acesta dascălii își vor primi – fie și cu întârziere – salariile, grație unui artificiu financiar al IȘJ Buzău, ultimele trei luni ale anului se anunță cumplite pentru profesori.

Potrivit sursei citate, începând din acest an, salariații celor 158 de unități de învățământ din întreg județul Buzău primesc salariile direct de la minister, prin Inspectoratul Școlar Județean.

Dacă cei mai mulți profesori buzoieni și-au încasat salariile de aproape o săptămână, dascălii celor 43 de unități de învățământ aflate în situație de criză vor mai aștepta câteva zile, până la întocmirea documentelor și virarea sumelor pe card.

Articolul precedentTranșă nouă de vaccinuri atigripale, ajunsă la Buzău
Articolul următorFemeie din Buzău, arestată după ce a bătut un polițist