Aproape 30 de nereguli descoperite de angajații Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultură în timpul controalelor efectuate la legumicultorii care au depus dosarele în vederea obținerii ajutorului de minimis în valoare de 2.000 de euro pentru legumele cultivate în spații protejate. Cele mai multe sunt pentru că producătorii au vrut aveau o suprafața cultivată mai mică decât cea minimă pentru acordarea ajutorului de la stat.

Conform APIA Buzău, 28 dintre fermierii controlați au fost identificați cu neconformități. Un fermier a refuzat controlul, alți câțiva fermieri nici nu au înființat culturile, iar cei mai mulți sunt care nu au respectat condiția minimă de suprafață de cultură. Au fost situații în care suprafața măsurată la control era de doar 200, 500 sau 700-800 metri pătrați, în condițiile în care suprafața cultivată ar fi trebuit să fie o mie de metri pătrați pentru a putea fi acordat ajutorul de minimis. Aceștia vor fi respinși de la plată.

În județul Buzău au fost depuse 650 de cereri pentru acordarea ajutorului de minimis. Fermierii au cultivat ardei, castraveți, tomate și vinete, iar aceștia trebuie să-și vândă întreaga producție în perioadă 2 noiembrie-2 decembrie și să facă dovada cantității vândute pe baza unor documente pe care le depun la dosarul prin care au solicitat cei 2.000 de euro. Banii vor ajunge la legumicultori abia în luna decembrie.

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentNumele noului premier ar putea fi anunțat astăzi – Ședință de urgență a liderilor PNL, PSD și UDMR
Articolul următorBilanț COVID-19: Peste 4.000 de îmbolnăviri și aproape 400 de decese