Un politist discuta cu un grup de taximetristi care protesteaza in centrul Capitalei, vineri, 25 aprilie 2008. Protestul, organizat de Sindicatul National al Taximetristilor Independenti (SNTI) si Uniunea Nationala a Conducatorilor Auto Liber-Profesionisti (UNCAL), a inceput cu un miting in Piata Constitutiei, urmand ca, membrii celor doua organizatii sa plece in mars pe traseul Piata Constitutiei, Bulevardul Unirii, Piata Romana, Piata Victoriei. RAZVAN CHIRITA / MEDIAFAX FOTO

14 amenzi aplicate taximetriștilor, în doar câteva ore

Poliţişti din cadrul Biroului Rutier de la Poliţia municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune de verificare a autovehiculelor ce efectuează transport în regim de taxi pentru combaterea activităților ilegale ce pot fi desfăşurate pe această linie.

Poliţiştii au urmărit verificarea modului în care sunt respectate prevederile O.U.G. nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice precum şi ale Legii nr.38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere.

Au fost oprite pentru control peste 40 de autovehicule, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 14 sancţiuni contravenţionale, toate conducătorilor de taximetre, în valoare de peste 3500 lei.

Dintre acestea 5 au vizat nerespectarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere celelalte 9 fiind abateri la O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Articolul precedentAccident mortal la Vadu Pașii. Victimă: un bătrân de 70 de ani
Articolul următorNeatenția a mai ucis un pieton pe DN2 E85