În data de 21 iulie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, au continuat activităţile de prevenire şi combatere a indisciplinei în trafic şi au aplicat 164 de sancţiuni contravenţionale cu o valoare de peste 57.000 de lei.

Poliţiştii rutieri din cadrul Biroului Rutier Râmnicu Sărat, au organizat şi desfăşurat ieri o acţiune ce a avut ca scop disciplinarea şi responsabilizarea pietonilor.

În timpul acţiunii poliţiştii au consiliat peste 30 de participanţi la trafic din categoriile vizată.

Poliţiştii au acționat pentru prevenirea şi combaterea vitezei excesive, aparatele radar amplasate înregistând 66 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, iar împotriva a 17 conducători auto s-a luat pe lângă sancţiunea contravenţională şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90 de zile.

Cu cea mai mare viteză – 172 km/h – a fost înregistrat autovehiculul unui bărbat de 35 de ani, din Vrancea, ce rula pe DN2E85, în afara localităţii Poşta Câlnău.

Alte 5 permise de conducere au fost reţinute pentru neacordarea de prioritate şi depăşirea neregulamentară.

Pentru neregulile constatate oamenii legii au mai aplicat sancţiuni contravenţionale conducătorilor auto pentru neutilizarea centurii de siguranţă (24), pentru diferite defecţiuni tehnice ale autovehiculelor (19), pentru alte abateri rutiere (24).

De asemenea, poliţiştii au sancţionat şi 37 de pietoni care nu au respectat regulile de circulaţie.

Sursa: Realitatea de Buzau